Makón korszerűsített közvilágítást az MVM Lumen Kft.

Makó, 2022. június 10. – Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. három hónap alatt összesen 459 új korszerű, energiahatékony LED-es technológiával készült közvilágítási világítótestet telepített, ezzel korszerűsítette és bővítette Makó közvilágítási hálózatát. Azokon a területeken, ahol a világítótesteket cserélte a társaság a közvilágításra felhasznált energia mennyisége csökkent, miközben a közterületek megvilágítása jelentősen javult.

Az MVM Lumen Kft. a közvilágítási korszerűsítési és bővítési ajánlatadást, szerződéskötést megelőzően a Csongrád-Csanád megyei Makó Város Önkormányzatával közös helyszíni felmérést végzett annak érdekében, hogy az igényelt területeken a leggazdaságosabb műszaki megoldás mellett a megvilágítási szinttel kapcsolatban elvárt követelmények is teljesüljenek.
A munka első ütemében az MVM Lumen Kft. korszerűsített 342 db közvilágítási világítótestet illetve a város közvilágítása további 79 db világítótesttel bővült. A 2022.06.09-én befejezett második ütemben mintegy 25 db közvilágítási világítótest korszerűsítését és 13 db új világítótest telepítését végezte el a makói közvilágítási hálózaton. A két ütemben összesen 367 helyszínen történt korszerűsítés és 92 helyszínen bővült a közvilágítással ellátott területek száma a város különböző részein. A modern közvilágítási fejlesztésben és bővítésben a társaság korszerű, energiahatékony LED-es technológiával készült világítótesteket helyezett ki az érintett területeken.
A korszerűsítés elsődleges célja a közterületi világítás minőségének és üzemeltetési színvonalának növelése volt. A korszerűsítéssel megvalósított célok az önkormányzat energiafelhasználási, valamint költséghatékonysági céljai mellett a helyi polgárok javát is szolgálják.
Az MVM Lumen Kft. további települések közvilágítását tervezi fejleszteni a jövőben az ország teljes területén, összefüggésben az önkormányzatok közvilágítás korszerűsítés iránt megnövekedett igényével.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.