Sajóbábonyban korszerűsített közvilágítást az MVM Lumen

Sajóbábony, 2022. július 27. – Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. tervezéssel és kivitelezéssel együtt két hónap alatt összesen 147 db új korszerű, energiahatékony LED-es technológiával készült közvilágítási világítótestet telepített, ezzel korszerűsítette Sajóbábony település közvilágítási hálózatának egy részét.

Azokon a területeken, ahol a világítótesteket cserélte a társaság a közvilágításra felhasznált energia mennyisége 38%-kal csökkent, miközben a közterületek megvilágítása jelentősen javult. 

Az MVM Lumen Kft. a közvilágítási korszerűsítési ajánlatadást, szerződéskötést megelőzően a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony Város Önkormányzatával közös helyszíni felmérést végzett annak érdekében, hogy az igényelt területeken a leggazdaságosabb műszaki megoldás mellett a megvilágítási szinttel kapcsolatban elvárt követelmények is teljesüljenek.
A korszerűsítés elsődleges célja a közterületi világítás minőségének és üzemeltetési színvonalának növelése volt. A korszerűsítéssel megvalósított célok az önkormányzat energiafelhasználási, valamint költséghatékonysági céljai mellett a helyi polgárok javát is szolgálják.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen található ipari park üzemrendjéhez igazodva a világítótestek 70%-ra történő visszaszabályozása 24:00 és 04:00 óra között automatikus, kivételt képeznek az útkereszteződésekben és zebráknál elhelyezett világítótestek, ahol a teljes üzemidő alatt 100%-on üzemelnek a világítótestek a nagyobb közlekedésbiztonság érdekében. Az épületeket megvilágító fényvetők éjféltől automatikusan lekapcsolnak.
Sajóbábony Város Önkormányzata a település közvilágításának további korszerűsítését folytatni kívánja. 
Az MVM Lumen Kft. további települések közvilágítását tervezi fejleszteni a jövőben az ország teljes területén, összhangban az önkormányzatok közvilágítás korszerűsítés iránt megnövekedett igényével.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.