Befejeződött az MVM Lumen és az MVM Tisza Erőmű 2021–22-re tervezett közös projektje

Tiszaújváros, 2022. szeptember 19. – Az MVM Lumen és az MVM Tisza Erőmű egy hosszabb távú térvilágítás-korszerűsítési együttműködési megállapodást kötött tavaly azzal a céllal, hogy a tiszaújvárosi erőmű telephelye új térvilágítást kapjon. Az MVM Lumen Kft. tavaly decemberben 50 db LED-es világítótestet szerelt fel a projekt első szakaszában; a második fázisban, szeptember közepén pedig 68 db világítótest és 18 db fényvető cseréjét végezte el.

Az idei évben, augusztus és szeptember folyamán a 68 db útvilágító lámpatest LED-es világítótestre történő cseréjén kívül 3-3 db fényvető cseréje valósult meg  két 15 méter magas világítótoronyban, illetve 6-6 db fényvetőt is korszerűsítettek két 25 méter magas világítótoronyban. 
Az új világítótestek korszerű technológiával működnek, fényhasznosításuk a ma elérhető legjobb értéket hozza, az általuk biztosított megvilágítás és egyenletesség nagyságrendekkel jobb, üzemeltetésük könnyebb, üzemkészségük megbízhatóbb a korábbinál, emellett működésük energiatakarékos.
A tavaly korszerűsített 50 db világítótest éves szinten mintegy 24 000 kWh energiamegtakarítást eredményez az MVM Tisza Erőmű Kft. számára. A mostani korszerűsítésnek köszönhetően további 42 250 kWh-val csökken az erőmű térvilágításra fordított éves energiafelhasználása.
A jelentős villamosenergia-megtakarítás mellett a terület megvilágításának szintje átlagosan 30%-kal növekedett, valamint jelentősen javult a megvilágítás egyenletessége az eddigi elavult fényvetők biztosította megvilágításhoz képest, aminek eredményeként a területen jelentősen emelkedett a munkabiztonság.
Anger Ottó Béla, az MVM Lumen Kft. ügyvezetője izgalmas szakmai feladatnak tekintette ezt a projektet, hiszen az MVM Lumen Kft. küldetése a kültéri mesterséges világítás olyan fejlesztése, korszerűsítése, üzemeltetése, amely az önkormányzati és üzleti ügyfelek igényeit szolgálja a fotometriai szakma technológiáinak kreatív felhasználása révén. A cég ezért folyamatosan keresi azokat a kihívásokat, melyek során az MVM Lumenben összpontosuló szakmai tudás és tapasztalat hasznosítható. A Tisza Erőművel közös projekt során mindezeket a gyakorlatban is tudták alkalmazni.
Vécsi György, az MVM Tisza Erőmű Kft. ügyvezetője példaértékűnek tekinti a két cég közötti együttműködést, hiszen a modern térkivilágítás nemcsak energiafelhasználási és költséghatékonysági szempontból fontos a Tisza Erőmű számára, hanem a biztonság miatt is, amelyet az MVM Csoport is kiemelten kezel. 
Az MVM Lumen és az MVM Tisza Erőmű közös térvilágítás-felújítási projektje hosszabb távon is gyümölcsöző mindkét fél számára a térvilágítás-üzemeltetés és -korszerűsítés szempontjából.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.