Több lámpa, kevesebb költség

– az MVM Lumen és az MVM ESCO Szikszón telepít energiatakarékos közvilágítást. Szikszó Város Önkormányzata közbeszerzési eljárást lezáró szerződést írt alá 2022. november 16-án az MVM Lumen Kft.-vel és az MVM ESCO Urban Kft.-vel.

A projekt előkészítése másfél évvel ezelőtt kezdődött, és az önkormányzat az MVM Csoport részeként működő két céget hirdette ki nyertesnek, akik elvégzik a város közvilágításának korszerűsítését. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben több mint ezer LED-es világítótest fogja szolgálni a város lakóinak biztonságát. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó Város Önkormányzata helyszíni felmérést végeztetett annak érdekében, hogy az igényelt területeken a leggazdaságosabb műszaki megoldás mellett a megvilágítási szinttel kapcsolatban elvárt követelmények is teljesüljenek, illetve azokban a városrészekben, ahol igény van rá, magasabb fényerővel rendelkező lámpatesteket telepítsenek. Az ajánlatadáskor az MVM Lumen figyelembe vette a tervezett városi rekonstrukciót is, amelynek eredményeképpen bizonyos közterületek funkciója változni fog.
A korszerűsítéssel nemcsak a jelenlegi lámpatestek cseréje valósul meg, hanem a számuk is nőni fog, az eddigi 750 lámpatest helyett több mint 1000 LED-es világítótest szolgálja majd a város megvilágítását és a helyi lakosság közbiztonságát. Az energiatakarékos, korszerű  LED-es világítótestekkel az új közvilágítás 55-60 százalékos megtakarítást fog eredményezni a város számára.

Szikszó város közvilágításának korszerűsítése az MVM Csoport két tagvállalatának együttműködésével indul hamarosan: az MVM Lumen Kft. kültéri mesterséges világítás üzemeltetésével és korszerűsítésével, míg az MVM ESCO Urban Kft. az energiahatékonyságot növelő és energiaköltséget csökkentő beruházások támogatásával járul hozzá a fejlesztéshez. 

A tervek szerint a megújult városi közvilágítást 2023 tavaszától élvezhetik a szikszói lakosok.
Az MVM Lumen Kft. és az MVM ESCO Urban Kft. további települések közvilágítását tervezi fejleszteni a jövőben az ország teljes területén, összhangban az önkormányzatok közvilágítás-korszerűsítés iránt megnövekedett igényével.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.