Felére csökkent a közvilágításra használt energia Kiszomboron

Budapest, 2023. január 6. – Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. 2022 decemberében 431 LED-es világítótestet telepített Kiszomboron. A település teljes közvilágítási rendszere megújult, a felhasznált energia mennyisége felére csökkent, miközben a közterületek megvilágítása jelentősen javult.

A Csongrád-Csanád vármegyei Kiszomboron az új világítótestek autonóm fényáram-szabályozásra képesek: este 23 óra és hajnali 4 óra között, amikor a közterületeken a forgalom jelentősen lecsökken, 30%-kal alacsonyabb teljesítménnyel működnek. 
Az MVM Lumen szakértői a komplex projekt részeként, a tervezés és kivitelezés előtt helyszíni felméréseket végeztek, hogy a fejlesztéssel érintett területeken a legjobb műszaki megoldásokat alkalmazzák, és a megvilágítási szinttel kapcsolatos követelmények is teljesüljenek. 
Az önkormányzat már 2023 elejétől élvezi a korszerűsítés pozitív pénzügyi hatásait, ezzel a projekt várhatóan rendkívül rövid időn belül megtérül. Kiszombor, Sajóbábony, Makó, Székkutas után az MVM Lumen Kft. további települések közvilágításának fejlesztését tervezi az ország teljes területén. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.