Az MVM Lumen fejleszti a közvilágítást Siófokon, Nyírbátorban és Bordányban

Budapest, 2023. április 24. – A közelmúltban Bordány Nagyközség közvilágítását korszerűsítette az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft., míg a következő időszakban Siófokon és Nyírbátorban, valamint további 14 településen 8000 fénypontot modernizál.

 Az MVM Lumennek jelenleg 665 települési önkormányzattal van hatályban közvilágítási üzemeltetési szerződése, amelyek alapján 321 160 db világítótestet üzemeltet – ezzel a társaság a magyarországi közvilágítási üzemeltetésben piacvezető részesedéssel rendelkezik. 

Az MVM Lumen Kft. a Csongrád-Csanád vármegyei Bordány nagyközség közvilágítási célú fénypontjain új, korszerű világítótesteket létesített, amelyek 52%-kal kevesebb villamos energiát fogyasztanak és jobb minőségben világítják meg Bordány közterületeit. A projekt sikeres műszaki átadása 2023. április 14-én zajlott le, a korszerűsített közvilágítás üzemeltetését az MVM Lumen Kft. végzi.

Nyírbátor Város Önkormányzatával 2023. március közepén írt alá korszerűsítési szerződést az MVM Lumen Kft. A közbeszerzésen elnyert megbízás alapján közel 1000 darab fényponton végez korszerűsítést a társaság. A korszerűsítés várható üzembe helyezése 2023 júliusa.
 
Siófok Város Önkormányzata 2023-ban írt ki közbeszerzési pályázatot mintegy 2800 darab fénypont korszerűsítésére, valamint azok 10 éves üzemeltetésére. A versenyt az MVM Lumen Kft. és az MVM ESCO Urban Kft. közös ajánlatadóként nyerte – utóbbi szerepe a korszerűsítés finanszírozása, előbbié a korszerűsítés kivitelezésének elvégzése. A korszerűsítés üzembe helyezése 2023 novemberében várható.
 
A települési önkormányzatokon kívül, üzleti ügyfelek számára is kínál kültéri mesterséges világítási (térvilágítási) megoldásokat az MVM Lumen Kft. Az MVM Balance Zrt. és az MVM Tisza Erőmű Kft. megbízásából elvégzett korszerűsítések eredményeként a térvilágítás minősége és fényhasznosítása az említett MVM-es cégek telephelyein, így javultak a munkabiztonsági körülmények és növekedett az energiahatékonyság. 
Az MVM Lumen célja, hogy professzionális partnerként növelje piaci részesedését a kültéri mesterséges világítási piacon üzemeltetési, korszerűsítési, fejlesztési, vagyonkezelési szolgáltatások értékesítésével települési önkormányzatok valamint gazdasági társaságok részére.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.