Az MVM Lumen aláírta Újszentiván közvilágítás-korszerűsítési szerződését

Újszentiván, 2023. május 18. - Az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. és Újszentiván Önkormányzata május 18-án ünnepélyes keretek között kétoldalú szerződést írt alá a település közvilágításának korszerűsítésére, a kivitelezés még az idei évben teljesül.

A magyarországi közvilágítási üzemeltetésben piacvezető részesedéssel rendelkező MVM Lumen Csongrád-Csanád vármegyében immár a hetedik településen folytatja közvilágítás-korszerűsítési tevékenységét, jelenleg 665 települési Önkormányzattal van hatályban közvilágítási üzemeltetési szerződése.

Az MVM Lumen a Csongrád-Csanád vármegyei Újszentiván község közvilágítási célú fénypontjain új, korszerű világítótesteket létesít, amelyekkel a jelenlegiekhez képest több mint 50%-kal csökken majd a villamosenergia felhasználás, miközben a közterületek megvilágítása jelentősen javul. A korszerűsített közvilágítás üzemeltetését az MVM Lumen végzi a jövőben is.

Újszentiván településen 211 db világítótest korszerűsítésére kerül sor, amelyek autonóm fényáramszabályozással működnek, így a fejlesztésnek köszönhetően a közvilágítás által felhasznált villamosenergia-fogyasztás éjjel 23 óra és hajnali 4 óra között 70%-ra, az összteljesítmény a jelenlegi 14 kW-ról 6 kW-ra csökken. Az aláírt kétoldalú szerződés alapján a tervezést követő kivitelezés még az idei év vége előtt teljesül.

Csongrád-Csanád vármegyében az elmúlt másfél évben Újszentiván (Székkutas, Makó, Kiszombor, Bordány, Forráskút, Balástya után) már a hetedik település, amelynek az MVM Lumen végzi a közvilágítás fejlesztését. Az MVM Lumen Kft. további településeken végez közvilágítás korszerűsítést országos jelenléttel; jelenleg többek között Nyírbátorban zajlik a korszerűsítés kivitelezése, valamint hamarosan elkezdődik Siófok Város közvilágítási korszerűsítési projektje is.

Az MVM Lumen Kft. küldetésének tekinti, hogy önkormányzati és üzleti ügyfelei számára a kültéri mesterséges világítás fejlesztését, korszerűsítését és üzemeltetését kreatív technológiai megoldásaival és szakérteleme révén biztosítsa, fejlesztve ez által a lakosság életminőségét, valamint a természetes és épített környezet körülményeit.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.