Modern közvilágítás Székkutason

Székkutas, 2022. január 20. – Alig másfél hónap alatt korszerűsítette az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. és az MVM ESCO Urban Kft. a Csongrád-Csanád megyei Székkutason a közvilágítási fénypontokat, így 30%-kal csökkent a korszerűsítéssel érintett közvilágításra felhasznált energia mennyisége, miközben a közterületek megvilágítása javult.

Székkutas Község Önkormányzata 2021 őszén közbeszerzési pályázatot indított a település közvilágításának korszerűsítésére és az azt követő üzemeltetési-karbantartási feladatok ellátására. A nyílt közbeszerzési eljáráson az MVM Lumen Fényszolgáltató Kft. és az MVM ESCO Urban Kft. mint ajánlattevők közösen benyújtott pályázata bizonyult a legjobbnak. 
A 2021 decemberében indult beruházás keretében munkatársaink 237 db hagyományos világítótestet bontottak el, és 304 db korszerű, illetve energiahatékony ledes világítótestet építettek. A korszerűsítés eredményességét mutatja, hogy az elbontott világítótestek összes teljesítménye 14,9 kW volt, míg az épített új világítótestek összes teljesítménye csak 10,5 kW. A kivitelezési munkák elkészültek, a műszaki átadás-átvétel a szerződéses tervezett határidő előtt, 2022. január 19-én zajlott le.
A korszerűsítés elsődleges célja a közterületi világítás minőségének és üzemeltetési színvonalának növelése volt. A világítótestek darabszámának gyarapodása mellett mintegy 30%-kal csökkent a korszerűsítéssel érintett éves közvilágítási célú energiafelhasználás, illetve növekedett az energiahatékonyság – a megvalósított célok az önkormányzat és a polgárok javát szolgálják.
Az MVM Lumen Kft. az MVM ESCO Urban Kft.-vel és az MVM WATT ETA Kft.-vel közösen további települések közvilágítását tervezi korszerűsíteni a jövőben az ország teljes területén. 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.